erlandkorps

Det er med stor stolthed at vi kan fortælle at KBK`s æresmedlem Erland Kops i dag har modtaget beskeden om at han modtager den ypperste hæder man kan opnå indenfor Badminton verdenen .

 

BWF har tildelt deres højeste æresbevisning ’Lifetime Achievement Award’ for Erlands livslange indsats for badminton, først på banen og derefter som højt værdsat ambassadør for sporten verden over. Den danske præsident Poul Erik Høyer overrækker æresbevisningen ultimo november til Erland.  Vi gratulerer !

 

Bonus info til de af Jer der ikke kender til Erland Kops :
Erland Kops (født 14 januar 1937) er en tidligere dansk badmintonspiller der vandt adskillige store internationale titler i single, herredouble og undertiden også mixdouble fra slutningen af 1950’erne til begyndelsen af 1970’erne. Han var den første fra Europa at vinde store singletitler i Fjernøsten. Til trods for nogle skuffende resultater i Thomas Cup var Kops den dominerende mandlige singlespiller i begyndelsen og midten af 1960’erne.

 

Kops vandt fem danske mesterskaber i herresingle og desuden fire mesterskaber i herredouble. Fem gange blev han nordisk mester i herresingle, tre gange i herredouble og to gange i mixdouble. Med 11 titler i All England er Kops en af de mest succesrige spillere nogensinde. Kops startede karrieren i Københavns Badminton Klub, men sluttede i Greve Strand. Han har i 1957-1972 spillet 44 landskampe for Danmark. Kops blev indvalgt i World Badminton Hall of Fame i 1997