Det har været en udfordrende sæson for fællestræning 1 og 2-træningsgruppen og de dertilhørende aktive hold i holdturneringerne.

Hvis vi starter med at kigge på resultaterne, så er 1. holdet rykket ned i 3. div., 2. holdet forbliver i Danmarksserien, 3. holdet forbliver i Københavnsserien og 4. holdet måtte trækkes i starten af sæsonen, da der manglede spillere til kampene.

Det er jo umiddelbart ikke de mest imponerende resultater i KBK´s historie, og de er udtryk for at vi simpelthen ikke har haft tilstrækkeligt stærke trupper til at modstå at spillerne er blevet ramt af skader, graviditeter, uddannelses- og jobmæssige prioriteringer. Disse udfordringer er jo ikke usædvanlige for en klub på vores niveau, og derfor har vi også forsøgt at forstå, hvorfor vi ikke er lykkedes med at sikre en stærkere træningsgruppe i denne sæson.

En del af forklaringen er muligvis at vi ikke har kunnet honorere den generelle udvikling i divisionsspilleres efterspørgsel efter økonomisk støtte for at tørne ud for en klub. Derudover har vi nok også i mange år haft en unik position i København, som den mest attraktive klub for tilflyttere til København. Den position er igennem de seneste år blevet udfordret og overtaget af klubber som f.eks. SAIF og Drive, som i den grad har været gode til at skabe sociale og sportslige tilbud, som tilsyneladende har været mere attraktive end hvad KBK har kunnet tilbyde.

Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, fordi FT1-2-træningsgrupperne og de øverste seniorhold betyder meget for klubben og bliver prioriteret højt rent økonomisk. Derfor har vi siden januar arbejdet på at få et nyt, stærkt trænerteam på plads til næste sæson, så vi fortsat kan tilbyde motiverende træning og fokus på et højt sportsligt niveau. Det nye trænerteam består af Sune Levy Thomsen og Kristoffer Sabransky, som hovedtrænere og Allan Scherfig, som fortsætter i rollen som sportschef. Vi glæder os meget over at Sune og Knudi kan fortsætte deres gode arbejde fra ungdomsafd. og med ungseniorerne i seniorafd. I øvrigt så har et lyspunkt igen i denne sæson været netop ungdomsspillerne og ungseniorernes indsatser til træningen og på holdene – KBK´s egne talenter spiller en voksende rolle på seniorholdene og har gjort en super stærk indsats både på og udenfor banen. Dette er især en tilfredsstillelse at følge, da det er en vigtig del af klubbens målsætning at egne talenter er aktive på de bedste seniorhold.

Men gode trænere og unge talenter gør det jo ikke alene, og derfor vil vi også rigtig gerne i den kommende sæson støtte at spillerne tager initiativ til sociale aktiviteter, fordi vi har i denne sæson oplevet godt sammenhold blandt spillerne, men også en efterspørgsel efter endnu flere sociale aktiviteter for at holde på motivationen for at spille og træne. I denne sæson har spillerne selv organiseret bl.a. julefrokost, spisning efter holdkampe, deltagelse i turneringer og klubmesterskab. Mere af dette ser vi gerne i næste sæson. Og tak til de spillere, der har været aktive og taget initiativ til disse forskellige aktiviteter.

Afslutningsvist skal der lyde en tak til Allan og Knudi for trænerindsatsen i år, tak til Maria Arildsen og Anton Tømming for at være aktive i EU og Claus for at løse opgaven som EU-formand. Og sidst, men ikke mindst, tak til alle de ungdomsspillere, der har taget tjanserne som tællere til seniorholdkampene – og deres forældre der har hjulpet til med at få børnene ned i hallen og op på stolene. Vi håber, I får en rigtig god træning om et par uger med Christinna Pedersen og Kamilla Juhl, som tak for jeres indsats.