Kære KBK’ere

Hermed EU’s beretning for sæson 2016/2017. 

Allerførst lidt om de sportslige resultater i den forgangne sæson: 

1. holdet vandt grundspillet, og de efterfølgende oprykningskampe og rykkede dermed direkte op i 2 division. Dette var målsætningen, og holdet var utroligt stabilt, og spillerne præsterede alle på et højt niveau gennem hele sæsonen! Fantastisk! 

2. holdet blev nr. 4 i sin række, og bliver dermed i Danmarksserien, hvilket er på niveau med forventningerne inden sæsonstart. Godt klaret i et skarpt felt! 

3. holdet blev nr. 3 og rykkede op i Danmarksserien, og indfriede dermed også målsætningen om oprykning. Flot.    

Både 4. og 5. holdet har haft en meget vanskelig sæson præget af mange afbud og turbulens, hvilket gav dem vanskelige kår at spille under. De kæmpede det bedste de kunne, men – 

4. holdet rykkede fra serie 1 til serie 2. I havde hårde odds imod Jer, I kæmpede godt!

5. holdet blev nr. 6 og forblev lige præcis i serie 3. Flot klaret!

Tak til de mange af KBK´s ungdomsspillere der i denne sæson har været aktive på seniorholdene.

Også en KÆMPE tak for den opbakning vi har mærket til hjemmekampene gennem sæsonen, både fra tilskuere og forældre. Der ligger en store arbejdsindsats indsats fra forældrene, der har skaffet tællere (ungdomsspillere) til holdkampene, hvilket vi sætter utrolig stor pris på. 

Bestyrelsen vil gerne benytte lejligheden til at takke Amalie, Rasmus og Jakob for deres store indsats som trænere og deres engagement i KBK – vi kunne ikke have klaret os uden jer.

Vi håber på og det vil glæde os, at se Rasmus og Jakob være på banen for KBK også i næste sæson. 

Hvad sker der næste sæson og hvad er gjort af tiltag for at øge interessen og fremmødet til træningen. 

I et tæt samarbejde har Mads, Claus og Kirsten arbejdet på at få sammensat en anderledes trænertrup, og bestyrelsen er meget glade for at kunne præsentere det team, som fremadrettet vil stå i spidsen for at KBK kan udleve sine sportslige ambitioner og sociale mål. 

Som sportschef har KBK har ansat Allan Scherfig. Allan har tidligere været træner i KBK, og har de seneste to måneder stået for mentaltrænings-uddannelse af KBK-ungdomstrænerne, og lavet et mentaltræningsforløb for vores ung-seniorer. Allan fungerer som instruktør på Badminton Danmarks træneruddannelser, og er ligeledes tilknyttet Badminton Danmark som mentaltræner for ungdomslandsholdene. Allan har været cheftræner for Malmø Badmintonakademi (2014-17), været cheftræner i Lillerød (2009-13) og landsholdstræner for Schweitz (2001-09). 

Lidt information om hvad rollen som sportschef indebærer: 

1. Sportschefen er overordnet ansvarlig for, koordinator for, og drivkraft i forhold til sikring af den sportslige udvikling i KBK. 

2. Sportschefen forestår udarbejdelse og implementering af sportslige mål, strategier og handlingsplaner for både ungdom og seniorer i KBK 

3. Sportschefen er leder for KBKs cheftrænere. Sportschefen er dermed overordnet ansvarlig for træningen, udviklingen og øvrige aktiviteter i forhold til alle KBKs spillere. Opgaven udføres i samarbejde med cheftrænerne. 

4. Samarbejde med trænere på tværs af afdelinger – herunder sikre optimalt organiseret træning og anvendelse af KBKs ressourcer. 

5. Samarbejde med cheftrænerne om udarbejdelse af årsplaner, spiller-, forældre- og trænermøder m.m., der skaber en tydelig rød tråd gennem hele KBK og den enkeltes udvikling. 

Men men – en sportschef kan på ingen måde klare det hele alene, og derfor er vi glade for allerede nu at kunne præsentere næste sæsons trænerteam: 

Senior-eliten: 

Allan bliver ligeledes cheftræner for KBK senior-elite, og vil være at finde bag banerne tirsdag og torsdag kl. 18.30-22.30 i alle lige uger. I de ulige uger er vi meget glade for, at vi har fået bemandet trænerrollen med Amalie Ørsted og Kristoffer Knudsen. Amalie og Knudi er kendte træner-ansigter i KBK – hvor Amalie også er spiller. Amalie vil være træner om torsdagen i ulige uger, og Knudi vil stå for træningen om tirsdagen i de ulige uger. Bestyrelsen har stillet krav om, at træneren ikke selv spiller på træningerne, og Amalie vil således ikke selv spille på de dage, hvor hun er træner (til gengæld er vi helt sikre på, at hun giver den mega gas på de andre træninger!) 

Vi føler således, at vores sportslige udvikling og sociale sammenhæng kommer i meget kyndige og kompetente hænder under Allans ledelse – og med Knudi og Amalie, som meget vigtige kolleger og medarbejdere. Vi kan sige, at vi har lagt stor vægt på og er sikre på, at der er fuld overensstemmelse mellem klubbens værdier og de værdier, som hele trænerteamet samlet og hver for sig repræsenterer. 

Allan er først ansat fra 1. August 2017 – men vi vil allerede nu byde Allan varmt velkommen i KBK, vi glæder os meget til at få Allan med på holdet! 

Vi ved, at vi har skabt et unikt træner set up med Allan i spidsen, hvor der både er fokus på det fysiske, spillemæssige og psykiske aspekt. Vi håber, at dette set-up er med til at inspirere og udvikle både nuværende og fremtidige spillere i KBK. 

Tak for en spændende sæson, vi ser lyst på fremtiden og glæder os til at dele sæson 17/18 med Jer med fælles mål for KBK. 

Mvh/Claus