At skabe et udviklingsmekka inden for badminton – det er i korte træk ambitionen med det nye samarbejde mellem Peter Gade og Københavns Badmintonklub (KBK).

KBK er en af de ældste og største badmintonklubber i Danmark. Klubben har gennem de seneste år arbejdet struktureret med en vision om, at KBK er klubben, for hele livet – anerkendt for at skabe unik udvikling og glæde uanset alder, niveau og ambitioner.

Peter Gade, kommende sportchef i KBK med formand Kirsten Hede

Klubben har blandt andet arbejdet med generel klubudvikling, etablering af eliteidrætsakademi og opbygning af KBK som talentudviklingsklub. Som et vidnesbyrd på det store arbejde klubben har gjort gennem de seneste år, er formand Kirsten Hede indstillet til Badminton Danmarks talentpris i år.

KBK har igennem flere år haft et langsigtet samarbejde og modtaget støttemidler fra Team Copenhagen til understøttelse af klubbens elitearbejde. Dette er medvirkende til, at KBK nu tilfører ekstra kraft til den positive udvikling og ansætter Peter Gade i rollen som Sportschef.

”Peter Gade kommer med et stjerne-CV af kompetencer inden for eliteudvikling, som vi glæder os til at kunne trække på og tilbyde vores bedste spillere, både blandt ungdom og seniorer”, siger Kirsten Hede og fortsætter; ”Derudover har vores samtaler vist, at vi har en fælles vision om, hvordan man får den absolut bedste klubkultur, som kan give styrke for den enkelte langt ud over livet på badmintonbanen.”

Efter en lang karriere som en af verdens bedste spillere og efterfølgende rolle som landstræner for det franske badmintonlandshold, og cheftræner for diverse talentprojekter, driver Peter Gade nu bl.a. sin egen virksomhed ’Peter Gade Academy’. Ligeledes er Peter Gade aktiv i den verdensomspændende Yonex Legends Vision, der har som formål at skabe yderligere opmærksomhed og aktiv deltagelse i badmintonsporten i hele verdenen.

Peter Gade starter i rollen som Sportschef i KBK d. 1. august 2019 og vil få det overordnede ansvar for den sportslige udvikling i klubben. Han vil fra samme dato varetage rollen som leder af KBKs cheftrænere.

Peter Gade udtaler: ”Jeg ser frem til at blive en del af en af Danmarks mest traditionsrige badmintonklubber med en rigtig spændende vision for fremtiden. Jeg glæder mig til samarbejdet med et stærkt team af trænere og frivillige ledere, hvor vi sammen skal skabe et endnu stærkere fundament for KBK’s spillere i fremtiden. Vi skal udvikle klubben yderligere og skabe en optimal ramme for en ambitiøs, langsigtet vision for KBK. En ramme hvor glæden ved badminton – glæden ved at udvikle sig sportsligt og menneskeligt – både som elitespiller og breddespiller – bliver udgangspunktet.”

KBK og Peter Gade har en fælles ambition om at skabe et udviklingsmekka inden for badminton for børn, unge og voksne uanset talent, niveau og ambitioner;

– funderet i glæden ved badminton,
– og en forståelse for værdien af fællesskab og gensidig respekt

Bo Ømosegård, Talentudviklingschef i Badminton Danmark, ser samarbejdet som særdeles positivt: ”KBK har igennem de seneste år været igennem en positiv udvikling og skabt nogle rigtig gode rammer for god badminton, for børn så vel som voksne – og samarbejdet med Peter Gade vil naturligt forstærke klubben yderligere.”

Kontakt:

Kirsten Hede, Formand i KBK, tlf. 61554429 Peter Gade, tlf. 40108687